Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
over de diverse fases binnen het project.

  • by: De Prinse
  • September 19th, 2019
  • Category: MARKE

Wonen in een regio waar ontspanning en cultuur centraal staan


Nieuwbouwproject De Prinse ontleent zijn naam aan een herberg die rond 1840 op het nabijgelegen kruispunt was gevestigd dat er later naar werd vernoemd. Een woning in De Prinse vormt de perfecte uitvalsbasis om de binnenstad te verkennen en de rijke geschiedenis van de regio te ontdekken.

Thuis in Marke

Marke heeft als deelgemeente van Kortrijk heel wat te bieden aan haar inwoners.  Jonge gezinnen kunnen rekenen op 3 basisscholen in de gemeente. Daarnaast is het verenigingsleven in Marke met 40 socio-culturele verenigingen en ruim twintig lokale jeugd- en sportverenigingen een belangrijke troef.

Voor ontspanning hoeft u niet meteen naar de binnenstad. In het centrum van Marke zijn er lokale horecazaken voor een hap en tap. Daarnaast vinden er in Marke enkele grote evenementen plaats. De dagelijkse boodschappen doet u in vertrouwen bij de plaatselijke handelaars of tijdens de zondagsmarkt waar u kunt winkelen in een gezellige sfeer.  Een lange wandeling maakt u door de prachtige natuur via het  Prikkelpad, in het Preshoekbos of in het natuurgebied ’t Schrijverke langs de Leie. 

Perplx Marke

Leieboorden in Kortrijk

Beleef de stad

Op nog geen vier kilometer van uw woning ligt de binnenstad van Kortrijk. Met de auto of het openbaar vervoer flaneert u binnen de 10 minuten door de verkeersvrije straten waar gezellige boetieks en grotere ketens elkaar afwisselen. Ook het hypermoderne winkelcentrum K is een droomplek voor de shopper.

Wanneer u de stad binnenrijdt, herinneren de Broeltorens aan de oude stadsvesten waar de patroonheilige Nepomucenus, een oogje in het zeil houdt over schippers en drenkelingen. Het park Groeningepoort en Maagd van Vlaanderen herinneren aan de Guldensporenslag. Deze rijke geschiedenis van de stad herbeleeft u in  Museum 1302 waar ook de toeristische infodienst gevestigd is.


Tijdens een wandeling door de stad is een bezoekje aan de 12de-eeuwse Sint-Maartenskerk zeker een aanrader waar u kennismaakt met waardevolle kunstwerken en de prachtige devotiekapel ‘Kelderke Gods’. De 13de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk herkent u aan haar lange bouwgeschiedenis.

De blikvanger van de stad is ongetwijfeld het historisch stadhuis op de Grote Markt. Hier gaat op maandag ook de wekelijkse markt door. Daarnaast is het ‘the place to be’ voor wie kiest om tot rust te komen op een zonnig terrasje na een wandeling door het Sint-Elizabethbegijnhof dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort of aan de vernieuwde Leieboorden of in park ’t Plein.


Culinair genieten

In de stad kunt u rekenen op vele culinaire adresjes die een bezoekje waard zijn. Op het Sint-Maartenskerkhof (een voormalig kerkhof tot 1807), kunt u volop uw smaakpapillen verwennen. Daarnaast vindt de Bourgondiër doorheen de stad zijn gading in de variatie aan horecazaken.

Elk seizoen heeft zijn charmes in Kortrijk maar de zomer krijgt er extra aandacht. Zo vindt u op de Grote Markt een zandspeeltuin voor kinderen en kan u op het Jozef Vandaleplein terecht voor sfeervolle zomermarkten. Tijdens de hoogzomer wordt het ongetwijfeld genieten in de hippe zomerbar Buda Beach.

Cultuur voor iedereen

Met een reputatie als West-Vlaamse muziekstad, biedt Kortrijk een scala van optredens aan in het bekende muziekcentrum Track en de Schouwburg die ook vaak als podiumkunstencentrum fungeert. Het jaarlijkse circus PERPLX festival (vroeger het Humorologie festival) wordt zeker een vaste waarde in uw agenda.

Liefhebbers van de betere niet-commerciële films, kunnen terecht in de Budascoop, meteen ook de werkplek voor hedendaagse podiumkunstenaars. In de vroegere koeltoren van Brouwerij Tack zijn repetitiestudio’s gevestigd. De oude paardenstallen van de brouwerij vormen een prachtig kader voor exposities van hedendaagse kunst.

Perplx festival

Thuiskomen in rust, genieten in de stad.

Droomt u nu al stiekem weg bij een residentiële woning nabij Kortrijk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via hetinvulformulier, een mailtje te sturen naar info@deprinse.be of ons te bellen op het nummer 056 24 96 09.

Wij maken graag met u een afspraak op de site of in de kantoren van de makelaars waar u de plannen en de inplanting van uw toekomstige woning kunt bekijken. Wenst u liever een afspraak bij u thuis, dan komen wij graag bij u langs.


Het logo van woonproject De Prinse in Marke

Een realisatie van:

Koramic Real Estate

Onze partners:

Immotion
Dewaele

Waar kan je ons vinden?

De Prinse
Kardinaalstraat - Keizerstraat
8510 Marke

Contacteer ons vrijblijvend